Управителен борд на Съвета

Марио Граченов – Президент

Здравейте! Възпитаник съм на Американския университет в България. Завърших с две специалности – „Политически науки и международни отношения“, както и „Журналистика и масови комуникации“. Както можете да предположите, интересувам се от политика, дипломация и масови комуникации. Винаги съм готов да говоря за политика на по бургер.

В свободното си време, обичам да играя футбол и американски футбол.

Член съм на съвета от 2 години.

Мария Тумпалова – Вицепрезидент

Завърших бакалавър Международни отношения в СУ „Св. Климент Охридски“ и продължавам да надграждам своите знания в магистърска програма Международни организации и многостранна дипломация. През 2016-2017 бях Председател на Студентски дипломатически клуб при СУ – студентска неправителствена организация, в която членуват студенти от СУ с интерес към външна политика, дипломация, международно право и международни отношения. Един от приоритетите ми тогава беше развитието на профилите ни в социалните мрежи, с надежда посланието ни да достигне до възможно най-много млади хора. За тази цел създадох и Instagram профил, както и PR-група, която да се занимава с популяризиране на нашите събития и идеи. От тогава до сега интересът ми в областта на сошъл медия маркетинг продължават да расте и смятам, че това може да допринесе положително за развитието на Младежкия съвет.

Мина Радунчева – Ковчежник

Завърших висшето си образование по Международно право в Хага, Холандия. След завръщането ми в България започнах доброволческата си работа в Център за Спогодби и Медиация към Софийски Районен Съд и се сертифицирах като медиатор. В следващия етап на професионалния ми опит, използвах активно юридическото си образование, като част от екипа на адвокатска кантора, специализирана в интелектуална собственост. През 2015г. събрах подкрепа, за да основа Фондация МИКА. Тя е отражение на желанието ми да се посветя на каузата за личностното израстване на деца и младежи, в което те имат възможност да развиват талантите и въображението си. Това е и мотивацията ми да стана част от Съвета.

Юли Юлиев – Секретар

Завърших гимназия през май 2015. В момента съм студент в Американския университет в България (Политически науки и международни отношения). Създател съм и бивш изпълнителен директор на проекта „Образование в чужбина“ (свързан с възможности за образование на младежи в чужбина), бивш президент на организационна структура към Българския червен кръст, доброволец в „Американския ъгъл“ и и бивш член на Студентското управление. Представих България в САЩ в много конкурентната и престижна обменна програма на Държавния департамент – „Трансатлантически летен институт за младежи Бенджамин Франклин“ (2014). Обичам да играя баскетбол, да свиря на китара и се занимавам полупорфесионално с компютърни игри. Мотивиран съм да работя в Младежкия съвет, защото смятам, че съм ценен представител на учениците и студентите и бих могъл да помогна техният глас да бъде чут.