Управителен борд на Съвета

Александър Ганчев – Президент


Завърших право в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. В момента работя като младши сътрудник в една от водещите корпоративни правни кантори в България. Специалността ми е в сферата на Корпоративното право, Сливания и придобивания, Интелектуална собственост и Трудово право. През 2013-2014 прекарах осем месеца като стажант в Политическия отдел на Американското посолство, където задачата ми беше да подпомагам политическите сътрудници по правни и политически въпроси. През петте години, прекарани в СУ, бях ангажиран с различни извънкласни дейности – член на ръководството на Кръжока по конституционно право, член на ЕЛСА (Европейска асоциация на студентите по право), съосновател на Студентското общество за конституционализъм и демокрация. Като човек – позитивен, открит, мултикултурно ориентиран. Запален спортист – интересите ми включват тенис, ски, голф, плуване и пътешестване.

 

 

 

Георги Вълев – Вицепрезидент

Георги Вълев - Ковчежник

Завърших гимназията за изучаване на чужди езици в Плевен. Говоря немски и английски. Участвал съм в множество семинари, симулации и конфереции за международни отношения, както и в сферата на младежката политика. В свободното си време обичам да играя волейбол. Чувствам много мотивиран и въодушевен, че съм част от тази инициатива (Младежкият съвет). Убеден съм, че в Съвета ще срещна много млади хора и ще се запозная с техните дейности и ще можем да обменим идеи и ще си сътрудничим. Работил съм в сферата на неправителствените организации докато бях в училище и съм участвал в завършването на много идеи свързани със спорт, култура и благотворителност. Като студент продължих своето развитие в специалността Международни отношения. Имайки предвид моя опит в миналото, смятам, че имам способностите, за да участвам активно в работата на Съвета. В днешно време пасивността на младите хора е огромен проблем и ще съм удовлетворен ако дейността на Съвета е в интерес на максимален много младежи.

 

Мина Радунчева – Ковчежник

Mina Raduncheva

Завърших висшето си образование по Международно право в Хага, Холандия. След завръщането ми в България започнах доброволческата си работа в Център за Спогодби и Медиация към Софийски Районен Съд и се сертифицирах като медиатор. В следващия етап на професионалния ми опит, използвах активно юридическото си образование, като част от екипа на адвокатска кантора, специализирана в интелектуална собственост. През 2015г. събрах подкрепа, за да основа Фондация МИКА. Тя е отражение на желанието ми да се посветя на каузата за личностното израстване на деца и младежи, в което те имат възможност да развиват талантите и въображението си. Това е и мотивацията ми да стана част от Съвета.

 

 

 

Юли Юлиев – Секретар

Юлий Юлиев - Секретар

Завърших гимназия през май 2015. В момента съм студент в Американския университет в България (Политически науки и международни отношения). Създател съм и бивш изпълнителен директор на проекта „Образование в чужбина“ (свързан с възможности за образование  на младежи в чужбина), бивш президент на организационна структура към Българския червен кръст, доброволец в „Американския ъгъл“ и и бивш член на Студентското управление. Представих България в САЩ в много конкурентната и престижна обменна програма на Държавния департамент – „Трансатлантически летен институт за младежи Бенджамин Франклин“ (2014). Обичам да играя баскетбол, да свиря на китара и се занимавам полупорфесионално с компютърни игри. Мотивиран съм да работя в Младежкия съвет, защото смятам, че съм ценен представител на учениците и студентите и бих могъл да помогна техният глас да бъде чут.